نقش تحصیلات عالی و آموزش بر توسعه کارآفرینی در افغانستان

نویسندگان

  • محمد نویر دانشکده اقتصاد، دانشگاه جامی، هرات، افغانستان

DOI::

https://doi.org/10.61438/jsrqj.v8i3.38

کلمات کلیدی:

تحصیلات عالی, آموزش, توسعه, کارآفرینی, شاخص فرهنگی, اجتماعی

چکیده

تحصیلات و آموزش یکی از موارد مهم در رشد و توسعه کارآفرینی است که مورد توجه ویژه کشورهای جهان واقع شده است. با توجه به مطالعات مختلفی که درین زمینه تا حال صورت گرفته ثابت شده که ویژگی‌های کارآفرینان اغلب اکتسابی است نه مورثی و از این رو در حال حاضر آموزش کارآفرینی به یکی از مهم‌ترین و گسترده‌ترین فعالیت‌های مراکز آموزیشی خصوصاً پوهنتون‌ها در دنیا تبدیل شده است. با توجه به این که کارآفرینی و اشتغالزایی در روند رشد و توسعهٔ اقتصادی و اجتماعی کشورها نقش و تأثیر به سزایی دارد، دولت‌ها برای آموزش کارآفرینی به نیروی انسانی در جامعه تلاش‌های قابل توجهی از خود نشان می‌دهند. به خصوص در سال‌های اخیر در کشور عزیزما افعانستان نیز تعدادی از نهادها و پوهنتون‌ها با ایجاد مراکز کارآفرینی و توسعه آموزش کارآفرینی به دانشجویان و برگزاری دوره‌های مختلف آموزشی کوشش فراوانی نموده‌اند. در این مقاله به در نظر داشت داده‌های کیفی مبتنی بر روش تحقیق توصیفی سعی و تلاش بر آن شده، بر این اصل که چقدر تحصیلات عالی و آموزش در توسعه کار آفرینی در کشور نقش و تأثیرگزار است. روی این منظور ابتدا مقدمه‌ای بر بیان مسئله از موضوع ارائه شده و سپس به تعریف کارآفرینی، اهمیت و ضرورت آموزش کارآفرینی، اهداف، سوالات و فرضیه‌های تحقیق، اهداف آموزش کارآفرینی، نیاز به درس کارآفرینی در پوهنتون های کشور. اهداف پوهنتون‌ها در گسترش کارآفرینی، ویژگی‌های پوهنتون کارآفرین، شاخص‌های اجتماعی و فرهنگی کارآفرینی در سطح پوهنتون و در پایان به نتیجه‌گیری و پیشنهادها پرداخته شده است.

دانلود

هنوز داده ای برای دانلود در دسترس نمی باشد

مراجع

Khani Jozani, J. (2008). Principles and Foundations of Entrepreneurship Culture. Tehran: Mehraavash Publications.

Moradi, N. (2006). Entrepreneurship Management. Karaj: Institute of Management Research and Education affiliated with the Ministry of Energy.

Ranjbarian, R. (2012). Foundations of Entrepreneurship: General Entrepreneurship. Urmia: Urmia Islamic Azad University Publications.

Saeedi Kia, M. (2007). Principles and Foundations of Entrepreneurship. Tehran: Kia Publications.

Saeedi Kia, M., & Colleagues. (2008). Entrepreneurship Teaching Guide. Tehran: Kia Publications.

Shah Hosseini, A. (2004). Entrepreneurship. Tehran: Ayij Publications.

Samad Aghayi, J. (1999). Entrepreneurial Organizations. Tehran: Center for Public Management Education Publications.

Jahan Giri, A. (2003). Designing and Explaining the Entrepreneurship Model. (Doctoral dissertation). Tehran, Islamic Azad University.

Moradi, N. (2005-2006). Entrepreneurship University Model Development Project. Tehran, Islamic Azad University.

Samad Aghayi, J. (1999). Identifying Suitable Organizational Infrastructure for Attracting and Growing Entrepreneurs. Tehran: [Publisher Name].

Drucker, P. F. (1985). Innovation and Entrepreneurship: Practice and Principles. New York: Harper & Row.

Vesper, K., & Gartner, W. (1997). Measuring Progress in Entrepreneurship Education. Journal of Business Venturing, 12(5), 403-421.

Blenker, P., Dreisler, P., Meibom, H., & Kjeldsen, J. (2003). Entrepreneurship Education and University Context. PILE Group, Aarhus School of Business, Haslegaardsvej 10, DK-8210 Aarhus V, Denmark.

Audretsch, D. B. (Eds.). (2003). Handbook of Entrepreneurship Research. New York: Springer Publishers.

USAID. (2018). [URL of the source].

Menzies, T., & Gasse, Y. (1999). Entrepreneurship and Canadian Universities: Report of a National Survey of Entrepreneurship Education. Retrieved from [URL of the source].

Nelson, L. (2001). The Entrepreneurial University. In Teich et al. (Eds.), AAAS Science and Technology Policy Yearbook 2001. Washington: The American Association for the Advancement of Science.

Vesper, K., & Gartner, W. (1997). Measuring Progress in Entrepreneurship Education. Journal of Business Venturing, [Page Numbers of the Article].

##submission.downloads##

چاپ شده

2023-09-01

##plugins.generic.recommendBySimilarity.heading##

1 2 > >> 

##plugins.generic.recommendBySimilarity.advancedSearchIntro##